tiistai 26. tammikuuta 2016

Äidin ihonhoito

Hieman koominen ehkä tuo otsikko, sillä täältä ette tule varmaan koskaan saamaan mitään erikoisia ja tehokkaita ihonhoito vinkkejä, olen nimittäin maailman huonoin läträämään ihonhoitotuotteilla. Tai läträtä kyllä osaan mutta tulokset eivät koskaan puhu puolestaan. Otsikko olisi ehkä voinut olla paremminkin "Äidin onneton yritys hoitaa ihoa" tai "kuiva kuin korppu" Mutta näillä nyt mennään.


Talvella oma ihoni on erityisen herkkä. Heti kun asteet menee pakkasen puolelle, niin iho rupeaa hilseilemään ja kutisemaan. Kutinasta seuraa tietysti raapimista ja jatkuvan raapimisen seurauksena iho rikkoontuu ja kirvelee. Rystyset sekä kyynerpäät lohkeavat pelkästään taivutuksen seurauksena ja käsien iho on muutenkin kuin kuivaa korppua. Kasvoihin jos kiireessä erehdyn laittamaan meikkivoidetta ilman kunnon alus kerrosta kosteusvoidetta, on näky kuin palapeliä katsoisi. Jalkapohjistani en viitsi edes kertoa. Omaan siis ärsyttävän, atooppisen kuivan ihon ja varsinkin tähän vuoden aikaan iho kaipaisi selvästi parempaa hoitoa. Tottakai joitain hoitotuotteita käytän, mutta ne on näitä markettituotteita ja jos multa kysytään niin ne ovat suorastaan pilipali tavaraa. Tai sitten vika on ostajassa eikä niinkään tuotteissa. Usein valitsen tuotteet aina fiilis pohjalta, eli niitä tuotteita mitkä sillä hetkellä kuulostaa tai näyttää kivalta siinä hyllyssä ja loppujen lopuksi petyn, kun tuote ei täyttänytkään odotuksia ja niin ne jäävät tuonne kylppärin hyllyille pyörimää. Siis näkisittepä mun purnukka varastot. Hupsista. Miten sitten hoidan sitä ihoa? Mun päivittäiset ihonhoito rutiinit ovat aika pelkistettyjä. Iltaisin huuhtelen kasvot vedellä, poistan meikit Lumenen kosteuttavalla puhdistusvoiteella ja länttäisen yöksi paksun rasva maskin naamaan. Siinä se. Pitäisi kyllä ryhdistytyä tämän asian saralla, sillä tämä ei vaan riitä ainakaan omalle iholleni. Onko liikaa vaadittu sellainen voide joka on extrakosteuttava, kuivuu nopeasti eikä jätä ihoa tahmean tuntuiseksi? Sellaisen kun vain löytäisin!


Kaikki ostokset eivät kuitenkaan ole aina menneet pepulleen, vaan olen kyllä joitain satunnaisia helmiäkin löytänyt. Kerran kävin apteekissa tutkimassa kosteusvoiteiden valikoimaa ja otinkin testiin yhden Essex Plus nimisen perusvoiteen, joka on tarkoitettu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Skeptisenä sitä levittelin illalla kasvoihin mutta sainkin todeta, että se tosiaan toimii! Ei tämäkään tosin ihmeitä tee mutta joka päiväisessä käytössä iho kyllä pysyy pehmeänä ja ei niin hilseilevänä. Ainoana miinuksena sanoisin sen, että ihoon jää voiteen levittämisen jälkeen savimainen tunne, mutta se kun on poissa niin iho tuntuu todella siloiselta tai ainakin paremmalta kuin muiden rasvojen käytön jälkeen. Toinen hyvä löytö on ollut Beurre Karité voide, joka on vitamiinirikas hoitovoide kuivan ihon ja hiusten hoitoon. Tätä ei kuitenkaan tule usein käytettyä nimittäin koostumus on erittäin paksu ja raskas, lähinnä kyynerpäitä, rystysiä tai ylipäänsä pahoja kovettumia/kuivumia olen tällä hoitanut. Rohtuneille huulille tämä on kyllä mitä parhain keksintö!

Etsinnöissä nyt kuitenkin olisi jokin hyvä kuorintaaine kasvoille kuin myös vartalolle, joten kysynkin teiltä että mitkä ovat sinun lemppari ihonhoito tuotteet?

7 kommenttia:

  1. Miulla paha atooppinen iho ja mitään marketin meikinpoistoaineita tai muuta en voi käyttää. Suihkussa valelen itseni kookosöljyllä ja suihkun jälkeen rasvaan itseni apteekin kalliilla atoopikkojen rasvalla,
    lipikar baume AP+ mikä maksaa sen 25€/200ml ja muuten myös bebanthen anti
    Exem käytössä. Voin atoopikkona sanoa et monen monta rasvaa käyty läpi ja nyt ensimmäistä kertaa vuosiin iho pehmeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liputan tuolla lipikar baume AP+ :lle! Huippu voide kuivalle iholle (jos vaikka lasten iho kuivuu) Se on muuten tarjouksessa apteekeissa -20% tammikuun ajan! Oli pakko vinkata :) postasikin siitä!

      Poista
    2. Olen joskus jotain lääkärin määräämää atooppisen ihon voidetta koittanut mutten kokenut sitä hyväksi ollenkaan. Täytyykin seuraavaksi koittaa tuota lipikar baume AP+ voidetta kerran molemmat sitä suosittelette :) Käyn tiitu kurkkimassa myöhemmin sen sun postauksen!

      Poista
  2. Täällä käytössä Decubal ja on kyllä ihan paras rasva. Käytän sitä lapsilla ja itselläni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tänne nyt tulee näitä vinkkejä,ehkä kohta ei tarvitse enää raapia nahkaa vereslihalle :D

      Poista
  3. Kasvojen kuorintaan käytän hunaja-kahvinpuru-luonnonjugurtti -seosta, tulos on aina piristävän sileä. Kahvin tilalla voi käyttää myös hienosokeria ;) muuten kasvojenpuhdistukseen käytän erilaisia perus/kosteusvoiteita..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olenkin joskus kahvinpuruilla ja kookosöljyllä tehnyt kuorintaa mutta se on aika rajua,ainakin mun iholle :D Tuntuu kuin raastimella painelisi menemään :D Mutta sitten taas noi kaupan kuorinta-aineet on yhtä tyhjän kanssa..

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...